Haber

Süper Lig’de şampiyonluğu yakından ilgilendiren maçtaki gol için ofsayt tartışmasında yorumcular hakeme yüklendi.

Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Giresunspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından çok tartışılan Karadeniz ekibinin golü beIN Sports hakem yorumcuları tarafından takdirle karşılandı.

OFSAYT HATTI AŞAĞI DEĞİL

Szalai baskı altında topla oynamaya çalıştı ve ardından gelen harekette Giresunspor beraberliği yakalayan golü buldu. VAR, Szalai’nin topla oynadığını düşünerek ofsayt çizgisi çekmedi, ancak hakem yorumcuları çizginin olmamasını büyük bir kusur olarak değerlendirdi.

“SEZONU YAPAN 3-4 HATADAN BİRİ”

Deniz Çoban, “Kendi fikrimi peşinen söylemek istiyorum, bu pozisyonda VAR odasında yapılan hatanın bu sezona damgasını vuran 3-4 hatadan biri olduğunu düşünüyorum. Buna katılıyorum. iki oyuncu vurunca ofsayt oluyor asistana yakın olanın ofsayt olduğunu biliyoruz ama onun da çizgiye ihtiyacı var ama diğer iki oyuncu 9 ve 9. oyunculara ofsayt değil deme şansımız yok. 7. Topa vurulur vurulmaz 9 ve 7 numaralı oyuncular ofsayt olabilir.Yardımcının önündeki oyuncunun bile çizgiye ihtiyacı vardır.Top Szalai’nin çok üstünden kontrol edilemeyecek şekilde gelmektedir. yardımcı hakemin önünde koşan oyuncu 7 numaralı oyuncu topa doğru ilerliyor.Szalai de bu toptan sıyrılmak istiyor.Kuralsız şut atıyor.Değişen yeni kurala göre kasıtlı oyun diyebiliriz, değil. O top ofsayt olabilecek 7 numaralı oyuncuya gidiyor.Giresunspor 7 numaralı oyuncunun asistiyle gol kazanıyor. Bu VAR’a düşen kasıtlı bir oyun değil, tab yorumlayıp buraya çizgi çekmeliydi.” söz konusu.

“ÇİZGİ ÇEKİLMELİ”

Bülent Yıldırım ise, “Szalai’nin topa temas etmesinden sonra ofsayt ihtimalinin ortadan kalktığını düşündüler. Yanlış bir yorumdu. Bunun kasıtlı olup olmadığına VAR karar veremez. Sübjektif bir karardır, dolayısıyla sübjektif bir karardır.” Hakemi izlemesi için yönlendirmesi gerekiyor. Sainz ofsayt mı değil mi bilmiyorum. Ama bilmeye hakkımız vardı. Çizginin çizilmesi gerekiyordu.” ifadelerini kullandı.

“CİDDİ OLARAK ÜRETİLMİŞ BİR DÜŞÜNCE”

Diğer yorumculara katılan Seç Demirel, “Kuralını kendin söyledin. Konuşmak istemiyorum. Seni etkileyecek maçlardan biri. Önemli sıkıntıya neden olur.” diye konuştu.

Resim: beIN Sports
Resim: beIN Sports
Resim: beIN Sports
Resim: beIN Sports

gerzeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Polatlı Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu