Kurbanlık hayvanlar İstanbul’a girdi!
İstanbul genelinde Kurban Bayramı boyunca İl ve 39 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde misyoner Veteriner Hekimler ve Acil Müdahale Ekipleri oluşturulmuş, paydaş olarak hareket eden Jandarma, Polis ve Zabıta ekipleri ile koordineli olarak çalışmalar yoğunlaştırılmıştır.
UYGUN OLMAYAN HAYVANLARIN GİRİŞİNE İZİN VERİLMEYECEKTİR
Riva (YSS Köprüsü) ve Çamlıca Hayvan Sevk Kontrol Noktası (FSM Köprüsü) ile Kurtköy Mehmetçik Vakfı Mesire Tesisleri, KMO Kurnaköy ve Mecidiye Gişeleri, Ahmediye Gişeleri Yol Kenar Kontrol İstasyonu ve Selimiye Tem Gişeleri Yol Kenar Kontrol İstasyonları Gruplarında 7/24 kontrol Bunu yapmak, İstanbul’a giren hayvanlı araçlarda küçük ve büyükbaş hayvanların hastalık ve belge kontrollerini yaparak uygunsuz hayvanların girişine izin vermeyecektir.
Ayrıca kara ve deniz yoluyla hayvanların giriş çıkışlarını kontrol eden İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de kurban satış ve kesim yerlerinde çalışmalarını sürdürüyor.
“PEK ÇOK NOKTADA KONTROL NOKTALARIMIZ VAR”
İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Bu yıl yayınlanan kurbanlık hizmetleri tebliği ile orada 13 Haziran’dan itibaren İstanbul’a girişlere izin verileceği belirtildi. Valiliğimiz başkanlığını günler öncesinden aldık.Hayvan Sağlığı Zabıta Kurulumuzun alacağı tedbirlere ilişkin kararlarını aldık.Hazırlıklarımızı yaptık.Hazırlıklarımız sonucunda özellikle bayramda denetim noktalarında kontrollerimizi hızlandırdık. Kurban Bayramı döneminde hayvan hareketleri artıp hız kazandığı için Riva Hayvan Sevk Muayene Noktası, Çamlıca, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Mehmetçik tesislerinden giriş gişelerinde birçok noktadayız. Kontrol noktalarımız var.” söz konusu.
“HAYVANLARIN SAĞLIĞINI YENİDEN BAKACAĞIZ”
Karaca yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Çünkü İstanbul’a giriş yapan hayvanlar İstanbul’un Trakya bölgesinde, bizim Avrupa yakamız da Trakya bölgesinde ve 2010 yılından beri hassas bir bölge olduğu için Trakya’ya geçiş için kan tahlilleri ve sağlık raporu arıyoruz. Bu kontroller burada da esastır.Kontrol geldiği noktada başlar.Hayvanlar oraya gelir.Gerekli tüm sağlık kontrolleri ve aşıları denetlendikten sonra İl ve İlçeye Veteriner Sağlık Raporu düzenlenir. Tarım Müdürlükleri Kan tahlili yaptırıyorlarsa Trakya’ya gideceklerse Trakya’ya geçiş belgesi hazırlandıktan sonra yola çıkıyorlar Biz de bu noktadayız Her ihtimale karşı hayvanların sağlık durumlarını tekrar kontrol ediyoruz. . Evraklar tam mı, aşılar tam mı, bunların hepsini kontrol ettikten sonra hayvan pazarlarına gönderiyoruz.”