Haber

İstanbul’da evini kaçak göçmenlere kiralayanlara operasyon: 11 gözaltı

İstanbulPolis departmanı GöçmenKaçakçılık ile il genelinde Çaba ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri, ev ve işyerlerine ait gruplar, evyasa dışı yollardan gelen yabancı uyruklu şahıslara kiraya veren veya bu şahısları konutlarında barındıran ev sahiplerine operasyon düzenledi.

Önceki gün ve dün Bağcılar, Bahçelievler, Esenyurtve Sultangaziİlçelerinde yasa dışı göçmenlerin barındığı ve “şok evler” olarak bilinen 22 farklı adres belirlendi.

Operasyonlarda, şok konutlara yerleştirilen farklı uyruklu 196 kaçak göçmen yakalandı. yasadışı göçmenlerSınır dışı edilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine teslim edildiği belirtildi.

Kolluk kuvvetleri tarafından yapılan araştırmalar, meskenlerin normalden daha fazla insanı barındırmak için bölmelere ayrıldığını ve içlerinde ‘ koğuş Ranza sisteminin kurulduğu belirlendi. Bu konutlarda kalan yasa dışı göçmenler, sahiplerine kişi başı ortalama 60 ila 80 avro ödüyor. mülk sahipleriBir evden ortalama 20 – 25 bin TL kira geliri elde ettikleri anlaşıldı.

Mülk sahipleri için operasyon

Konutlarında kaçak göçmen barındıran ve haksız kazanç sağlayan şüpheli ev sahiplerinin yakalanması için yürütülen çalışmalarda dün şahısların konutlarına eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda kaçak göçmenlerin şok konutlara yerleştirilmesine aracılık eden 11 ev sahibi ve 1 yabancı yakalanarak gözaltına alındı. Ülkeye yasa dışı yollardan gelen ve kaçak göçmenleri konutlarında barındırarak haksız menfaat elde eden konut sahiplerine, konutlarında barındırdıkları her bir kaçak göçmen için 2 bin 574 TL olmak üzere toplam 504 bin 504 TL idari para cezası verildi. . Yakalanan 11 ev sahibi, emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi. 9 kişi işlemleri sonunda adli merciler tarafından serbest bırakılırken, 2 kişi hakkında da başlıklı denetim kararı uygulandı. Söz konusu şok konutlara kaçak göçmenlerin yerleştirilmesine aracılık eden yabancı uyruklu zanlı dün sevk edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu